Govor

Hvala lepa.

Želi še mogoče kdo od vabljenih pri tej točki besedo? (Ne.) Ker ne želi nihče več, potem odpiram razpravo poslank in poslancev. Želi kdo razpravljati? (Ne.) Ugotavljam, da ni želje pri tej točki, zato zaključujem razpravo.

In odboru predlagam, da razpravlja in odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za gospodarstvo podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o prisilnem licenciranju za krizno upravljanje in spremembi uredbe 816/2006, EPA 928-IX, EU U 1187, ki ga je predložila Vlada, in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Sedaj prehajamo na glasovanje.

Pred tem pa imam še eno pooblastilo, poslanka dr. Tatjana Greif nadomešča poslanca Miha Kordiša.

Glasujemo. Navzočih je 12 poslank in poslancev, za jih je glasovalo 9, nič proti.

(Za je glasovalo 9.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Sedaj pa predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno. Upam, da se s tem strinjate. Hvala lepa.

S tem zaključujem 1. točko dnevnega reda.

In prehajamo na obravnavo 2. TOČKE DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O STANDARDIH, BISTVENIH PATENTIH IN SPREMEMBI UREDBE EU 2017/1101, EPA 964-IX, EU U 1191.

Gradivo k tej točki smo prejeli prav tako od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo točko obravnaval na podlagi prvega in drugega odstavka 154. člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni: Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Državni svet.

Želi predstavnik Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za predstavitev predloga stališča? (Da.)

Mag. državni sekretar mag. Dejan Židan, izvolite, beseda je vaša.