Govor

Spoštovani članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 9. sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti gospod Franc Rosec iz Poslanske skupine SDS. Na seji kot nadomestni člani in članice s pooblastili sodelujejo poslanka Andreja Rajbenšu nadomešča poslanca Tomaža Laha, poslanka Sara Žibrat nadomešča gospoda Aleša Rezarja, poslanec Robert Janev nadomešča poslanko Matejo Čalušić, poslanka Vera Granfol nadomešča poslanca Tineta Novaka.

Vsem skupaj en lep pozdrav in vam želim uspešno delo!

S sklicem seje ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA -PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O PRISILNEM LICENCIRANJU ZA KRIZNO UPRAVLJANJE IN SPREMEMBI UREDBE 812/2006 EPA 928-IX EU 1187.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Predlagatelj stališča je Vlada. Odbor bo kot matično delovno telo obravnaval to točko na podlagi prvega in drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Državni svet.

Sedaj pa dajem besedo predstavniku Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, državnemu sekretarju mag. Dejanu Židanu za uvodno obrazložitev.

Izvolite.