Govor

Dober dan in dobrodošli na 22. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Vse članice in člane odbora, še posebej pa ostale vabljene in prisotne prav lepo pozdravljam!

S tem začenjamo 22. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da kakšnih obvestil o odsotnosti iz seje nisem prejel, pač pa poslanec Andrej Kosi nadomešča poslanko Alenko Helbl, poslanec Andrej Hoivik nadomešča poslanko Evo Irgl in poslanec Zvonko Černač nadomešča poslanko Karmen Furman.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z dvema točkama: 1. točka - Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu in 2. točka - Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi.

V poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, zato ugotavljam, da je določen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Nadaljujemo s sejo, ki smo jo zastavili že včeraj, pa je nismo izpeljali do konca, pri 1. točki dnevnega reda - Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu.

Ker je Državni zbor na 42. izredni seji odločil, da je predlog zakona obravnavan po nujnem postopku, so pogoji za nadaljnjo obravnavo izpolnjeni.

Gradivo, ki je bilo k 1. točki predloženo, je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora, na sejo pa so bili vabljeni: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za solidarno prihodnost, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet in Socialna zbornica,

Kolegij predsednice Državnega zbora je sklenil, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku, kot že rečeno, zato ga bomo obravnavali na podlagi 126. in 143. člena Poslovnika.

S tem pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Najprej za dopolnilno obrazložitev dajem besedo predstavniku predlagatelja, ki je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Državni sekretar, Dan Juvan, izvolite.