Govor

Dober dan in dobrodošli!

Začenjamo 22.nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Vse članice in člane odbora, vabljene, ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da nisem prejel opravičil o zadržanosti iz seje, pač pa kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: poslanec Andrej Hoivik namesto poslanke Eve Irgl, poslanka Suzana Lep Šimenko namesto poslanke Karmen Furman in poslanec Zvonko Černač namesto poslanke Anje Bah Žibert.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z dvema točkama: 1. točka, Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o socialnem varstvu in 2. točka, Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi. V poslovniškem roku nisem prejel predlogov za spremembe dnevnega reda, zato ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga sprejeli s sklicem.

Glede na vloženo zahtevo za ponovno odločanje v vrsti postopka pa vas obveščam, da je več kot petina poslancev v skladu z desetim odstavkom 21. člena Poslovnika Državnega zbora vložila pisno zahtevo, da Državni zbor odloči o odločitvi kolegija glede obravnave obeh predlogov zakonov po nujnem postopku, ki sta na dnevnem redu današnje seje. Upoštevajoč namen omenjene določbe in parlamentarno prakso bo odbor z obravnavo predloga zakona nadaljeval po odločitvi Državnega zbora, zato prekinjam današnjo sejo odbora. Sejo bomo nadaljevali jutri, 15. minut po prekinjeni 42. izredni seji Državnega zbora, če bosta oba nujna postopka potrjena.

Vsem se prav lepo zahvaljujem za današnjo udeležbo, danes je dovoljeno popoldne, jutri je nov ZDOsk.