Govor

To je njegova osebna stvar in zato v Državnem zboru ne bomo sodili po tem, ali državni funkcionar dviguje pošto ali ne dviguje pošto. Prišli smo celo tako daleč, da predsednica Državnega zbora ocenjuje, ali so naša poslanska vprašanja primerna, da jih pošlje naprej ali ne, češ da ne bo samo poštarica.

Kolega Janez Magyar je dvignil pošto danes, mislim, da danes. Tako da gospa Šetinc Pašek, ta vaš manever je bil z nekim drugim namenom, ne s tem, da izročite vabilo, ampak da javno ožigosate kolega Magyarja, ki je dvignil pošto in danes povedal, da ima zaslišanje, mislim da 9. 12., če se ne motim.

Torej to, kar je bilo zdaj narejeno, kršenje Poslovnika, proceduralnega postopka in tako naprej. Gospa Šetinc Pašek, dajte se umiriti. Peljite preiskovalno komisijo tako, kot je potrebno oziroma tako, kot je zakonsko in poslovniško določeno, ne javno žigosati kolegov poslancev, katerihkoli, ki so dvignili pošto. Jaz mislim, da s tem delate slabo uslugo tudi vaši preiskovalni komisiji, ki je očitno zdaj pa več kot očitno politično motivirana.