Govor

Najlepše vas pozdravljam danes v Krškem!

Smo gostje Občine Krško, med nami je tudi predstavnik Občine Krško, ker župana ta trenutek ni, in je rekel, da kasneje, ko bo dobil besedo, nas bo tudi v imenu občine lepo pozdravil. Jaz se pa res na začetku zahvaljujem najprej občini, da nas je sprejela kot goste, potem vsem, ki smo vas povabili kot razpravljavce na to sejo, in seveda tudi novinarjem, ki so prišli, da bodo spremljali danes našo sejo in tudi potem naše odločitve.

Začenjam 7. sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Na začetku bi rada opravičila poslanke in poslance, ki so danes zadržani in se seje ne morejo udeležiti, in sicer: mag. Franc Props, Jožef Horvat, Tomaž Lisec, Franc Rosec in naknadno smo prejeli še opravičilo za Miho Lamuta. Torej, pet poslancev se danes ne more udeležiti naše seje. Za nadomeščanje nimamo nobenih predlogov.

Prehajamo na določitev dnevnega reda.

15. marca 2023 ste sprejeli naslednji dnevni red:

1. Kako povečati samooskrbo z zelenjavo in poljščinami, namenjenimi za prehrano ljudi,

2. Pobude in vprašanja članov odbora.

Ker nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil predlagan s sklicem seje.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – KAKO POVEČATI SAMOOSKRBO Z ZELENJAVO IN POLJŠČINAMI, NAMENJENIMI ZA PREHRANO LJUDI.

K tej točki ste prejeli tudi nekaj gradiva na to temo. Predvsem pa so nam dragoceni današnji gostje, ki bodo o temi znali največ povedati, najprej teoretično, potem pa bomo to, o čemer se bomo pogovarjali, videli tudi v praksi, za kar se še posebno zahvaljujem tistim, ki so nam pomagali organizirati to sejo, to je bila Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije.

K tej točki smo povabili Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in sem še posebej vesela, da je med nami gospa ministrica, ki ji bom tudi prvi dala besedo, kasneje bodo dobili besedo predstavniki Kmetijsko-gozdarske zbornice, gospa dr. Rozalija Cvejić, docentka na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani, ki jo tudi med nami lepo pozdravljam, in Andrej Sluga… ne, to je Andreja Sluga… / oglašanje v ozadju/ Zdaj se moramo odločiti, ali je Andrej ali je Andreja. Jaz mislim, da ste vi tisti, ki ste predstavnik… In vi ste… ?