Govor

Spoštovani kolegice, kolegi, ostali prisotni na današnji seji, lepo pozdravljeni!

Začenjam 26. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani odbora oziroma jih kot nadomestni člani nadomeščajo naslednji poslanci: mag. Borut Sajovic nadomešča mag. Franca Prosa, Damijan Zrim nadomešča Predraga Bakovića, dr. Tatjana Grajf nadomešča Natašo Sukič in Tomaž Lisec nadomešča Franca Rosca.

Prehajam na določitev dnevnega reda seje obeh odborov, s sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red skupne seje: Problematika vedno večjega staleža rjavega medveda in vmešavanje predsednika Vlade dr. Roberta Goloba v strokovne odločitve neodvisnih institucij.

Ker do pričetka seje odborov nisva prejeli predlogov za spremembo dnevnega reda, je ta določen, kot je bil posredovan s sklicem.

Prehajamo torej na obravnavo točke dnevnega reda - PROBLEMATIKA VEDNO VEČJEGA STALEŽA RJAVEGA MEDVEDA IN VMEŠAVANJE PREDSEDNIKA VLADE DR. ROBERTA GOLOBA V STROKOVNE ODLOČITVE NEODVISNIH INSTITUCIJ.

Poslanska skupina Nove Slovenije - krščanskih demokratov je 19. 4. 2023, na Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor ter Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano naslovila zahtevo za sklic nujne seje obeh odborov z navedeno točko dnevnega reda.

Kot gradivo k tej točki ste tako prejeli: zahtevo Poslanske skupine NSi za sklic nujne seje odborov s predlogom sklepa z dne 19. 4. 2023.

Na sejo so vabljeni Poslanska skupina NSi, v imenu predlagatelja poslanka Iva Dimic, Ministrstvo za naravne vire in prostor, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Državni svet ter večje število drugih institucij in posameznikov, katerih delo je povezano z obravnavano problematiko.

Prehajamo zdaj na obravnavo navedene zadeve. Želi predstavnica predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k zahtevi? (Da.)

Ja, izvolite, kolegica Iva Dimic.