Govor

Mateja Čalušić

Spoštovane članice in člani ter cenjeni gostje! Ponovno vas lepo pozdravljam!

Začenjam 8. redno sejo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice, in sicer dr. Vida Čadonič Špelič. Na seji kot nadomestni člani oziroma članice odbora s pooblastili sporočam, da bo kolegico Natašo Sukič nadomeščala dr. Tatjana Greif.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2023 ter Pobude in vprašanja članov odbora pod 2. točko dnevnega reda. Ker do začetka seje nisem prejela predlogov za spremembo dnevnega reda je določen dnevni red seje, kot je bil določen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO, TO JE OBRAVNAVA PREDLOGA REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023.

Odbor predlog rebalansa obravnava kot zainteresirano delovno telo. Na sejo so bili vabljeni predstavniki Vlade, predstavniki Ministrstva za finance ter predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije. Tako da vas še enkrat tudi vas lepo pozdravljam. Na tej točki bi želela vprašati, želi besedo državni sekretar na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, gospod dr. Darij Krajčič, da predstavi predlog rebalansa v delu, ki se nanaša na področje kmetijstva? Izvolite, beseda je vaša.