Govor

Najlepša hvala, gospa ministrica.

Želi kdo od poslank in poslancev v zvezi s tem razpravljati? (Ne.) Če prav vidim, ne želi nihče razpravljati, zaradi tega zaključujem razpravo.

In dajem na glasovanje, zaradi magnetograma moram prebrati ponovno sklep, ki se glasi: »Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga sklepa Sveta o podpisu, v imenu Evropske unije, in začasni uporabi Sporazuma o partnerstvu o trajnostnem ribištvu med Evropsko unijo in Republiko Madagaskar ter njegovega protokola o izvajanju v letih 2023-2027 in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru, da predlog stališča podpre.«

Zdaj bomo glasovali o tem predlogu sklepa.

Glasujemo. Za je glasovalo 12, proti nihče.

(Za je glasovalo 12.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem tudi zaključujem 1. točko dnevnega reda in se gospe ministrici lepo zahvaljujem za sodelovanje.

Kot ste videli, imamo na dnevnem redu tudi točko RAZNO.

V teku današnjega dopoldneva smo vas obvestili iz služb, strokovnih služb našega odbora, da bi se moral naš odbor opredeliti o možnosti, da opravimo javno predstavitev mnenj v skladu z Zakonom o zaščiti živali. O tem sem se pogovarjala s prvopodpisano k temu zakonu gospo Meiro Hot, pa tudi ostale poslanke in poslanci ste bili o tem obveščeni. V kolikor bomo izglasovali ta sklep, ki ga od zadaj tudi ste dobili, je priložen in ste ga dobili v vednost, se bomo zavezali, da bomo na odboru opravili javno predstavitev mnenj, ki je bila tudi nekako že obljubljena na prvi obravnavi Državnega zbora. Bomo se pa naknadno seveda odločili, katere teme bomo posebej odpirali in tudi kdo vse bo povabljen, ob tem, da je seveda na javno predstavitev povabljena tudi zainteresirana javnost, tudi če je ne vabimo, kar pomeni, da nikomur ne bomo onemogočili, da bi se tej javni predstavitvi nam pridružil.

Zato sprašujem članice in člane odbora, ali želijo o tem predlogu, da opravimo javno predstavitev mnenj, razpravljati? (Ne.) Vidim, da ne želi nihče razpravljati.

Zato dajem na glasovanje predlog sklepa: »Odbor za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo na podlagi 46. člena Poslovnika Državnega zbora opravil javno predstavitev mnenj o Predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaščiti živali, druga obravnava.«

Ta sklep zdaj dajem na glasovanje.

Glasujemo. Za je glasovalo 12, proti nihče.

(Za je glasoval 12.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

Sprašujem, če ima še kdo pod točko razno kakšno misel? Želi kdo besedo? (Ne.) Nihče ne želi besede, zato ugotavljam, da je naš odbor danes res deloval učinkovito, v 10 minutah smo sprejeli dve točki, obe sta pomembni, veste, zato sem ponosna na naš odbor.

Ministrica, hvala, da ste bili z nami, vse lepo pozdravljam in zaključujem 17. nujno sejo našega odbora.

Hvala lepa.