Govor

Spoštovane članice in člani Komisije za nadzor javnih financ, dragi vabljeni gostje z ministrico!

Pričenjam 16. nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ. Ugotavljam, da smo sklepčni. Obveščam vas o enem nadomestilu in sicer Nataša Sukič nadomešča gospoda poslanca Milana Jakopoviča. Nihče od ostalih nadomestil nismo prejeli. S sklicem seje ste prejeli tudi dnevni red seje komisije. Ker v poslovniškem roku ni bilo podanih predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sami s sklicem.

Prehajamo na tudi 1. TOČKO DNEVNEGA REDA IN SICER NEUPRAVIČENO IZPLAČILO SREDSTEV DRŽAVNEGA PRORAČUNA SVETLANE MAKAROVIČ.

Poslanska skupina NSi je namreč 11. 7. na Komisijo za nadzor javnih financ naslovila zahtevo za sklic nujne seje z navedeno točko dnevnega reda. Kot gradivo k točki ste prejeli zahtevo Poslanske skupine NSi s predlogi sklepov. Ta zahteva je tudi objavljena na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem seje. K točki dnevnega reda so bili vabljeni poslanka gospa Iva Dimic kot predstavnica Poslanske skupine NSi, ki je tudi zahtevala nujno sejo Komisije za nadzor javnih financ, dr. Robert Golob, predsednik Vlade, ki se je opravičil, dr. Rasta Vrečko, ministrica za kulturo, ki je z nami, gospa Jana Ahčin, predsednica Računskega sodišča Republike Slovenije, doktor Robert Šumi, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, ki se je prav tako opravičil, in dr. Jožef Muhovič, predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada, ki je prav tako prisoten. Torej, vse še enkrat lepo pozdravljam in hvala za vašo udeležbo. Razpravo bomo opravili po običajnem postopku. In sicer najprej dobi besedo predstavnica predlagatelja, nato vabljeni gostje, seveda najprej ministrica, da se odgovori na vsa zastavljena vprašanja in predlog za sam sklic nujne seje, v nadaljevanju pa dobimo besedo še poslanke in poslanci. Gospa Iva Dimic, bi uvodna beseda v imenu predlagatelja vaša, izvolite.