Govor

Dobro jutro, ali po deveti uri je že dober dan. Lep pozdrav.

Pričenjam 17. nujno sejo Mandatno-volilne komisije. Obveščam vas, da so zadržani naslednji kolegice in kolegi oziroma en kolega Ferenc Horvat. Imamo pa še nekaj pooblastil in sicer Lenart Žavbi nadomešča mag. Natašo Avšič Bogovič, mag. Dejan Kaloh nadomešča Jožeta Tanka, Andrej Kosi Jelko Godec, Eva Irgl Danijela Krivca in Rado Gladek Alenko Jeraj. Torej, to s pooblastili. S sklicem ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka - Predlog sklepa o sestavi in imenovanju predsednice, podpredsednika, članov in namestnikov članov preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab in nezakonitosti pri gradnji povezovalnega kanala C0 na območju ljubljanskega vodonosnika Ljubljanskega polja; druga točka - administrativne zadeve. Dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev ali umik, zato je določen dnevni red, kot je bil s sklicem tudi predlagan. Še eno pooblastilo, Jani Prednik nadomešča magistrico Bojano Muršič.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG SKLEPA O SESTAVI IN IMENOVANJU PREDSEDNICE, PODPREDSEDNIKA, ČLANOV IN NAMESTNIKOV ČLANOV PREISKOVALNE KOMISIJE O UGOTAVLJANJU ZLORAB IN NEZAKONITOSTI PRI GRADNJI POVEZOVALNEGA KANALA C0 NA OBMOČJU LJUBLJANSKEGA VODONOSNIKA LJUBLJANSKEGA POLJA.

Kot gradivo za to točko ste prejeli zahtevo Poslanske skupine SDS za sklic nujne seje Mandatno-volilne komisije, pozivam poslanskim skupinam za predloge kandidatov, predloge poslanskih skupin in delovno besedilo predloga sklepa z dne 13. julij 2023. Želi uvodoma besedo poslanka Anja Bah Žibert v imenu predlagatelja za sklic? Izvolite.