Govor

Tomaž Gantar

Spoštovane kolegice poslanke in kolegi poslanci – vabljenih še ni tukaj -, vsem lep pozdrav!

Pričenjamo s 45. sejo Odbora Državnega zbora Republike Slovenije za zdravstvo.

Obveščam vas najprej glede zadržanih, odsotnih, in sicer sta to gospa Marija Antonija Kovačič in pa zaradi službene odsotnosti Miha Kordiš.

S sklicem seje 15. 5. ste prejeli predlog dnevnega reda seje odbora, in sicer ena točka je: Predlog priporočila Vladi Republike Slovenije v zvezi z izrednimi razmerami na področju zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami v Sloveniji.

Amandmaji se k predlogu vlagajo do zaključka razprave na seji odbora.

V poslovniškem roku nisem dobil nobenih predlogov v zvezi s spremembo dnevnega reda, zato je takšen, kot je bil predlagan s sklicem.

Torej, prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG PRIPOROČILA VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE V ZVEZI Z IZREDNIMI RAZMERAMI NA PODROČJU ZDRAVLJENJA OTROK S PRIROJENIMI SRČNIMI NAPAKAMI V SLOVENIJI.

Predlog priporočila je objavljen na spletni strani Državnega zbora in prav tako tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 17. 5.

Vabljeni k tej točki: predlagatelj priporočila – prvopodpisani gospod Jože Tanko, potem je Vlada Republike Slovenije oziroma Ministrstvo za zdravje, Zakonodajno-pravna služba, ministrica, gospa Marija Milojka Kolar Celarc in dr. Miro Cerar, ki pa je dal tudi opravičilo, da se seje ne more udeležiti zaradi neodložljivih obveznosti. Dodatno vabljen je generalni direktor UKC Ljubljana gospod Aleš Šabeder.

Tu imam še dve pooblastili oziroma opravičili, in sicer: mag. Bojano Muršič nadomešča gospod Jan Škoberne in Branka Zormana nadomešča Dejan Balažič.

Pričenjamo drugo obravnavo predloga priporočila, v kateri bomo na podlagi 171. člena in v povezavi s 126. členom Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih točkah predloga priporočila.

Želi uvodno besedo predstavnik predlagatelja?

Izvolite, gospa Jelka Godec.