Govor

Franc Jurša

Hvala lepa.

Moram najprej pohvaliti generalno sekretarko. Vzela si je dovolj časa, da nam je predstavila dejansko razlog, zaradi česar bi se naj ta zakon obravnaval na tak način, kot je predlagano.

Ampak, vse spoštovanje do generalne sekretarke, mi v naši poslanski skupini takšnega predloga na tak način, da bi se obravnaval, ne bomo sprejeli oziroma nismo sprejeli in seveda bomo temu tudi nasprotovali.

V veliki meri se strinjam, ali pa v celoti se strinjam, v tem primeru z razpravo kolega Luka Mesca. Časa je bilo dovolj, dve leti je bilo časa in v teh dveh letih bi se dejansko zakon lahko pripravil, po vrh vsega tega, kot je že bilo danes večkrat povedano, samo tri države v Evropski uniji so dejansko tak zakon sprejele. To ne bi bile težko popravljive posledice za državo, to bi bile težke popravljive posledice za posameznika, za državljana in državljanko, se pravi Slovenke, Slovence in vse ostale, ki živijo v tej državi. In verjetno si ne želimo en mesec in pol ali pa, ne vem, če je dva, odvisno kaj bo predsednik republike rekel, pred volitvami, da brez neke javne predstavitve ali pa javne, te, dejansko javne predstavitve gremo v sprejem takšnega sistemskega zakona.

Tega predloga Poslanska skupina Desus ne bo podprla.