Govor

Dragan Matić

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam!

Pričenjam 28. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da sta zadržani in se seje ne moreta udeležiti Violeta Tomić in dr. Mirjam Bon Klanjšček. Janjo Sluga nadomešča Vojka Šergan, Bojana Podkrajška ne nadomešča nihče in to bi bilo za enkrat vse. Gospod Podkrajšek se opravičuje.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni redi:

1. točka - Ob evropskem letu kulturne dediščine - rokodelstvo je priložnost za ohranitev kulturne dediščine.

Ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA.

Na spletni strani Državnega zbora je s sklicem objavljeno naslednje gradivo - zahteva Poslanske skupine Nova Slovenija - krščanski demokrati za sklic nujne seje. K tej točki dnevnega reda sem vabil predlagatelje, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za finance, Obrtno podjetniško zbornico Slovenijo, dr. Janeza Bogataja, CDUO, Rokodelsko zbornico in Razvojni center Srca Slovenije, dodatno pa sem še vabil direktorico Razvojnega centra Srca Slovenije Sabino Rovšek in strokovno sodelavko Ana Marijo Kamin, poleg tega sem še dodatno vabil direktorico Rokodelskega centra Ribnica Polono Rigler Grm in vodjo Čipkarske šole Idrija Metko Furtuna.

Besedo dajem predlagateljici zahteve za sklice seje, predstavnici Poslanske skupine Nova Slovenija - krščanski demokrati gospe Ljudmili Novak.