Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 37. nujno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da sejo obstruirajo poslanske skupine Desus in SD. 1. točko obstruirajo poslanci Nove Slovenije in SDS. Dr. Göncz se je v celoti opravičil. K 2. točki se je opravičil poslanec Žan Mahnič.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora:

1. točka - Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o skupnosti študentov druga obravnava,

2. točka - problematika administrativne preobremenitve Urada Republike Slovenije za mladino, zaradi zahteve po prepogosti pripravi poročil.

Ker k poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom je določen takšen dnevni red seje kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O SKUPNOSTI ŠTUDENTOV.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletni strani Državnega zbora in sicer predlog zakona ter mnenje Zakonodajno-pravne službe. K tej točki sem vabila kot je razvidno s sklica seje. Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. člena Poslovnika. Vlog za vlaganje amandmajev se je iztekel ob začetku obravnave predloga zakona v poslovniškem roku pa so amandmaje vložila Poslanska skupina Levica. Odboru predlagam, da v skladu s tretjo alinejo prvega odstavka 128. člena Poslovnika ob koncu razprave glasujemo o vseh členih skupaj.

Kdo temu nasprotuje? Ugotavljam, da nihče.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Sedaj pa preden dam besedo ugotavljam, da na podlagi teh opravičil, da niso sklepčni. Nas je 8, moralo bi nas biti 9. Tako, da jaz predlagam sejo kar prekinem ali pa predlagam 10 minut, da počakamo, če še kdo pride.

Postopkovno, izvolite.