Govor

Spoštovani, spoštovane, lep pozdrav vsem skupaj! Dovolite, da pričnem z 70. nujno sejo odbora. Prosim za malo posluha, da zadevo speljemo tako kot se zadevi tudi postreže po Poslovniku. Najprej pozdravim tako člane in članice odbora kot tudi vse ostale vabljene.

Nekaj tehničnih zadev. Za današnjo sejo so se opravičili naslednje članice in člani odbora, članica odbora Iva Dimic in pa člana odbora Franc Laj in pa Ljubo Žnidar. Kot nadomestni člani pa sodelujejo, namesto članice odbora Violete Tomić Luka Mesec in to je za enkrat to, in namesto Benedikta Kopmajerja Uroš Prikl, oba nadomestna člana lepo pozdravljam.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje 4. aprila ste prejeli naslednji dnevni red. Prva in edina točka, predlog Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o divjadi in lovstvu. Ker do pričetka seje nisem predlogov za razširitev dnevnega reda oziroma za umik, je določen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje. Še enkrat prosim za malo pozornosti.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O DIVJADI IN LOVSTVU, SKRAJŠANI POSTOPEK. Predlagateljica predloga zakona je Vlada.

K obravnavi te točke sem vabil Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zakonodajno-pravno službo, Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in pa Lovsko zvezo Slovenije.

S sklicem seje ste poleg predloga zakona prejeli še mnenje Državnega sveta Republike Slovenije in pa dopis Lovske zveze Slovenije. Naknadno pa ste 10. aprila prejeli še mnenje Zakonodajno-pravno službe, 11. aprila pa amandmaja koalicijskih poslanskih skupin k 2. členu predloga zakona, ter danes na klop amandma Poslanske skupine Levica k 2. členu predloga zakona ter spremembo tega amandmaja prav tako na predlog Poslanske skupine Levice.

Tako pričenjamo drugo obravnavo predloga zakona v okviru skrajšanega postopka, o katerem bomo opravili razpravo in glasovanje o členih predloga zakona in vložene amandmaje ter o morebitnih predlogih za amandmaje odbora.

Če sem prav slišal bo postopkovno, ja kolega Luka Mesec, izvoli.