Govor

mag. Dušan Verbič

Spoštovani, nadaljujemo s prekinjeno 66. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samo upravo.

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani oziroma članice, in sicer: Franc Laj, Eva Irgl, Nada Brinovšek ter dr. Vinko Gorenak. Na seji kot nadomestni člani in članice s pooblastili sodelujejo: namesto poslanke Janje Sluge poslanec Danilo Anton Ranc, namesto poslanca dr. Dragana Matića poslanka Maruša Škopac.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma umik, je določen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajam na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O DOSTOPNOSTI SPLETIŠČ IN MOBILNIH APLIKACIJ, DRUGA OBRAVNAVA, EPA 2552-VII, ki ga je Državnemu zboru predložila Vlada.

Kot gradivo ste prejeli: mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 28. 2. 2018, mnenje Državnega sveta z dne 4. 4. 2018, mnenje Združenja občin Slovenije z dne 9. 2. 2018, pripombe Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije z dne 1. 3. 2018, pripombe Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije z dne 7. 3. 2018, prošnja Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije z dne 28. 3. 2018.

K tej točki so bili vabljeni: Ministrstvo za javno upravo, Zakonodajno-pravna služba, Državni svet, Združenje občin Slovenije, ki so se opravičili, Skupnost občin Slovenije, Združenje mestnih občin Slovenije.

V poslovniškem roku so amandmaje vložile poslanske skupine SMC, Desus in SD.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, o kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona. Odboru predlagam, da obravnavo nadaljujemo na način, da razpravljamo po vrsti po posameznih členih ter sproti razpravljamo in glasujemo o amandmajih, na koncu pa glasujemo še o vseh členih skupaj. Ali temu kdo nasprotuje? Ugotavljam, da ne. Hvala lepa.

Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona?

Besedo ima minister za javno upravo, Boris Koprivnikar. Prosim.