Govor

Vse članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Pričenjam 41. redno sejo Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino.

Obveščam vas, da je zadržana poslanka Vesna Vervega, ki pooblašča poslanca Ivana Preloga, in še poslanec Ivan Škodnik pooblašča poslanko Eriko Dekleva.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red seje odbora:

1. Predlog zakona o spremembi Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, druga obravnava in

2. Razno.

Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Smo pri 1. TOČKI DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O ORGANIZACIJI IN FINANCIRANJU VZGOJE IN IZOBRAŽEVANJA.

V zvezi s to točko ste prejeli gradivo, ki je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, in sicer predlog zakona, mnenje Zakonodajno-pravne službe, pripombe predstavnikov zasebnih osnovnih šol, amandma Poslanske skupine Levica ter mnenje Vlade Republike Slovenije, dodatno pa ste prejeli še umik amandmaja Poslanske skupine Levica.

K tej točki sem vabila, kot je razvidno iz sklica seje.

Odbor bo predlog zakona obravnaval na podlagi 126. člena Poslovnika.

Rok za vlaganje amandmajev se je iztekel v sredo, 24. januarja letos, v poslovniškem roku pa je amandma vložila Poslanska skupina SDS. Amandma ste prejeli.

Odboru predlagam, da v skladu s tretjo alinejo prvega odstavka 128. člena Poslovnika ob koncu razprave glasujemo o vseh členih skupaj. Se strinjate? Ugotavljam, da ja.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi predlagatelj predloga zakona podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Ja. Kolegica Jelka Godec, izvoli.