Govor

Roberto Battelli

Spoštovane in spoštovani, pričenjam 8. nujno sejo Komisije za narodni skupnosti.

Vse člane in članice komisije, vabljene ter ostale prisotne lepo pozdravljam. Un cordiale saluto a tutti. Szeretettel köszöntöm mindnyájukat.

Pričenjam torej 8. nujno sejo, obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti gospa Marija Bačič, ki jo nadomešča mag. Bojana Muršič in pa gospod Ivan Hršak, ki ga nadomešča gospod Peter Vilfan. S sklicem ste prejeli dnevni red, ker v poslovniškem roku nisem prejel predlogov za njegovo spremembo je določen takšen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem. Predlagam, da bi združili obravnavo obeh točk dnevnega reda. Ali kdo nasprotuje temu predlogu? Ugotavljam, da ne.

Prehajam torej na 1. IN 2. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG SPREMEMB PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2018 IN PREDLOG PRORAČUNA REPUBLIKA SLOVENIJE ZA LETO 2019. Gradivo je bilo objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora z dne 29. septembra 2017. Predlog obeh proračunov bomo v skladu s tretjim odstavkov 157. člena in 166. člena Poslovnika Državnega zbora obravnavali z vidika svojih pristojnosti, torej le v tistem delu, ki se nanaša na delovna področja, ki pokrivata zadeve, ki se neposredno tičejo narodnih skupnosti. Kot po navadi dajem najprej besedo predlagateljem in bi prosil predstavnika, predstavnico Ministrstva za finance gospo Jano Žakelj, da nam poda kratko predstavitev proračuna.

Hvala lepa, izvolite.