Govor

Prav, hvala.

Tako, spoštovani, prehajamo na razpravo članov odbora o posameznih členih predloga zakona in na razpravo in glasovanje o amandmajih ter morebitnih predlogih za amandmaje odbora. Odboru pa predlagam, da po končanem glasovanju o amandmajih v skladu s tretjo alinejo 128. člena Poslovnika glasuje o vseh členih skupaj. Kdo nasprotuje temu?

Ne vidim nasprotovanj, zato dam v razpravo 1. člen. Želi kdo besedo? Ne vidim želje po razpravi. Zaključujem razpravo.

V razpravo dajem 2. člen. Želi kdo razpravljati? Ne vidim želje po razpravi in jo zato tudi zaključujem.

V razpravo tako dajem 3. člen in pa amandma koalicijskih poslanskih skupin. Želi kdo razpravljati? Ne vidim želje po razpravi, zato zaključujem razpravo in prehajamo na odločanje o amandmaju koalicijskih poslanskih skupin. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da je amandma sprejet.

V razpravo dajem 4. člen. Ne vidim želje po razpravi, zato jo zaključujem.

Torej, v skladu s prej sprejeto odločitvijo odbora prehajamo še na glasovanje o vseh členih skupaj. Želi kdo razpravljati? Ne vidim želje, zato zaključujem razpravo in prehajamo na glasovanje o vseh členih skupaj. Glasujemo.

Kdo je za? (9 članov.) Kdo je proti? (Nihče.)

Ugotavljam, da so členi sprejeti.

S tem zaključujem drugo obravnavo predloga zakona o spremembah Zakona o morskem ribištvu na matičnem delovnem telesu. Sprejeti amandma bo vključen v dopolnjen predlog zakona, ki pa bo sestavni del poročila odbora.

Potrebno je določiti še poročevalca. Če je kakšna želja, če ni, pa predlagam, da to na seji Državnega zbora opravim sam kot predsednik odbora.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO PA JE NA OBRAVNAVO POROČILA O DELU IN ZAKLJUČNI RAČUN SKLADA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČ IN GOZDOV REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2016.

Odbor je matično delovno telo, poročilo pa obravnava na podlagi četrtega odstavka 41. člena Poslovnika Državnega zbora.

K obravnavi te točke sem vabil Vlado, Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in pa Kmetijsko gozdarsko zbornica Slovenije.

Poročilo ste prejeli 30. 6. s sklicem seje, naknadno pa ste 19. 9. prejeli še mnenje Komisije Državnega sveta za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Kot vsako leto do zdaj najprej v uvodu dajem besedo direktorici Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, gospe Ireni Šinko.

Izvolite.