Govor

Torej, vsem prav lep pozdrav. Začenjamo 31. nujno sejo Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb.

Za današnjo sejo so se opravičili gospod Marjan Dolinšek, ki je na dopustu, pa potem gospod Matjaž Nemec in gospod Benedikt Kopmajer. Komisija je sklepčna, lahko začnemo.

Predlogov za spremembo dnevnega reda v poslovniškem roku ni bilo, to se pravi, da je dnevni red tak, kot ste ga prejeli s sklicem seje.

Na seji je s strani Policije in Ministrstva za notranje zadeve prisoten mag. Lado Bradač, generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge. Ostali so se opravičili, en zaradi poti v tujine, ostali pa menda zaradi seje Vlade.

VARNOSTNI RAZLOGI ZA PREPOVED KONCERTA V MARIBORU V SOBOTO, 20 5. 2017, SO 1. IN EDINA TOČKA DNEVNEGA REDA.

Se pravi, naša pristojnost je ocena varnostne situacije. To se pravi, gre za temeljno funkcijo komisije, da se preveri, ali so v določenem primeru delovale službe, v konkretnem primeru Policija, v okviru Ustave in zakonov in seveda, da oceni oceno ogroženosti, na katero je bil nato podan tudi predlog za prepoved koncerta.

Zdaj, predstavnika Policije prosim, da predstavi njihov predlog, mislim, da je bil tudi razdeljen… Ni bil? Aja, potem pa lepo prosim, če to razdeliš. Se pravi, predlog Policije za prepoved prijavljene javne prireditve, ki je bil dan, ker je to temelj za vsa nadaljnja ravnanja oziroma dogodke, ki so se odvijali, da torej na kratko predstavite in da predstavite, kako ste prišli do teh zaključkov, katere metode in sredstva so bili uporabljeni, če je šlo tudi za uporabo posebnih metod in sredstev, bomo seveda potem tudi ustrezno ukrepali, če bo potrebno. To se pravi, jasno, bi v tem primeru sejo zaprli, ampak domnevam, da tega ni bilo. Če pa je bilo, bomo pač zaprosili tudi za odredbe sodišča in tako naprej, vse, kar je, tega.

To se pravi, besedo dajem zdaj gospodu mag. Ladu Bradaču. Prosim.