Govor

Hvala lepa.

Se bom vseeno malo na to odzvala, da ne bo ostalo v zraku.

Z labodjim spevom se je vse skupaj začelo ampak takrat te koalicije žal še ni bilo tukaj, da bi lahko sklicala sejo. Tudi 1. april ni bil izbran namenoma in ne skriva v sebi nikakršnega sporočila ta izbrani datum. Datum je zgolj zato takšen, ker je to bil edini možni termin.

Gospe novinarki, ki ste jo poimenovali naši kolegici jaz mislim da se vam je to zareklo ker to niso naši kolegici, jaz osebno je sploh ne poznam in odločno zavračam takšna namigovanja. Ne glede na to, da ste zdaj večinoma govorili o terorizmu, migrantih, o ukinjanju spola, o tem, da ni nobenih reform o Hudi jami, o nelegitimnih volitvah in tako naprej… Seveda pozornost lahko preusmerjate na vse druge teme ampak to niso današnje teme.

rekla sem, v svojem izvajanju, da je verbalno nasilje lahko hujše od fizičnega, uporabila sem besedo "lahko". In verbalnega nasilja ne primerjamo zgolj in samo z umorom, obstajajo tudi druge vrste fizičnega nasilja s katerimi lahko to verbalno nasilje primerjamo in vsem nam tukaj je seveda jasno, da je ta trditev resnična in ne mislim nadalje izgubljati besed o tem.

Ko pa govorite o nekaj 100 prispevkih v medijih, katere plačujejo slovenski odjemalci električne energije pa naj vas spomnim, da tudi za naše plače plačujejo slovenski odjemalci električne energije, torej tudi za vašo. In ravno zato si takšnih izjav ne bi smeli privoščiti.

Opomnili ste da si lahko v slovarju pogledamo kaj pomeni izraz "medijska prostitucija". Lahko bi si, če bi vi ta izraz v svojem twitu uporabili ampak ga niste. Uporabili ste izraz "odsluženi prostitutki", to pa nima zveze z "medijsko prostitucijo".

Govorite tudi o lažnih profilih ampak kolikor vem vaš profil in ta twit nista lažna, sta vaša. In zaradi tega vašega twita je padla senca na vse nas poslance in temu odločno nasprotujem, ker menim, da nismo poslanci koalicije in predvsem nismo poslanci SMC tisti, ki se poslužujemo takšnega diskurza. Ve se, kdo so tisti poslanci, poslanci imajo ime in priimek in mi se od tega jasno ograjujemo, kot sem že rekla to obsojamo in vedno bomo obsojali in zato tudi ta seja.

Hvala lepa.