Govor

Milan Brglez

Zdaj glede nato, da je opravičilo, da je zbolel glede tega dejansko ne morem narediti nič. Bom pa naredil vse, tako kot sem do zdaj, da bodo vsi prisotni in to ve tudi predsednik Vlade, tako, da mislim, da kaj dodatnega k temu ne morem povedati.

V zvezi s to točko dnevnega reda sem v poslovniškem roku prejel pisne prijave 27 poslanskih vprašanj, vrstni red postavljanja poslanskih vprašanj je določen v skladu z 244. členom, drugim odstavkom 245. člena in 247. členom Poslovnika Državnega zbora. V zvezi s to točko so se za danes opravičili gospod Boris Koprivnikar, minister za javno upravo, gospod Karl Erjavec, minister za zunanje zadeve, gospod Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, dr. Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, gospa Alenka Smerkolj, ministrica brez resorja pristojna za razvoj, strateške projekte in kohezijo ter mag. Goran Klemenčič, minister za pravosodje. Na e-klopi je objavljen pregled poslanskih vprašanj na katera v poslovniškem roku ni bilo odgovorjeno.

Prehajamo na predstavitev poslanskih vprašanj. Na prva štiri vprašanja bo odgovarjal predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar.

Poslanec dr. Vinko Gorenak, imate besedo, da zastavite vprašanje predsedniku Vlade Republike Slovenije, dr. Miru Cerarju.