Govor

Hvala lepa za besedo, spoštovani predsednik, Vlada, spoštovani kolegi.

V nekaj preteklih dnevih so se zgodili številni protesti po Sloveniji. Protest v Šenčurju, protest v Lenartu, protest na Vrhniki, in ti protesti so proti imigrantom, migrantom, so potekali zelo dostojanstveno. Na njih je bila udeležba, zelo velika udeležba mladih, ki so se odzvali proti temu, kar namerava storiti Vlada. No, v soboto se je zgodil tudi protest v Ljubljani, kjer so bili prisotni tako tisti, ki vstop imigrantov v Slovenijo podpirajo in tudi tisti, ki temu nasprotujejo. Zdaj, iz tega, kar je bilo vidno v Ljubljani, se vidi, da je šlo v enem delu za nadaljevanje teh dostojanstvenih protestov izražanj ljudske volje, ljudi na teh protestih in na drugi strani smo imeli skupino ljudi, v kateri so bili prisotni tudi nekdanji politiki, nekdanji predsednik republike, pa tudi sedanji poslanci, sindikalisti, ki so potekali pač pod grožnjami, to se pravi, ti protestniki so bili zamaskirani, to se pravi njihova identiteta ni bila vidna, in pa tudi oboroženi so bili eni s palicami, drugi s posebnimi rokavicami, ki so vsebovale tudi boksarje. Zdaj, predsednik Vlade se je na te proteste, ki so potekali zelo mirno v teh krajih, odzval zelo ostro, se pravi, pristopil zelo ostro, zelo pokritiziral tiste, ki nastopajo in ki so protestirali, medtem ko je ta protest zamaskiranih, oboroženih protestnikov šel mimo povsem, na nek način brez odziva predsednika oziroma predsednika Vlade.

Jaz bi pozval Vlado, da ob tem naraščanju grozečega levega ekstremizma, predlaga sejo Državnega zbora, kjer bi se s temi, kjer bi obravnavali ta deviantni pojav, navsezadnje… / znak za konec razprave/ so ti protesti, kjer so bili prisotni politiki aktualne koalicije in nekdanji predsednik Vlade potekali tudi ob zelo izrazitem poudarjanju simbolov nekdanjega totalitarnega režima.

In predlagam, gospod predsednik, da naslovite na Vlado, na predsednika Vlade pobudo, da bi Vlada le predlagala neko gradivo, kjer bi tak, bom rekel, nedemokratično organiziran / znak za konec razprave/protest in izraz tega levega ekstremizma obravnavali na plenarni seji Državnega zbora.