Govor

Lepo pozdravljeni! Dobro jutro torej vsem članicam in članom odbora ter vabljenim in ostalim prisotnim lep pozdrav!

Pričenjam 13. nujno sejo Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti poslanka Alenka Jeraj in Tomaž Lisec. Na seji pa kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodeluje namesto poslanke Andreje Rajbenšu poslanec Lenart Žavbi.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora. S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje, in sicer je na njem samo ena točka, v zvezi s katero v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je pač dnevni red tak kot je bil določen s sklicem, ki ste ga prejeli.

Prehajamo na 1. in edino TOČKO DNEVNEGA REDA, in sicer PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA UREDBE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O VZPOSTAVITVI SKUPNEGA OKVIRA ZA MEDIJSKE STORITVE NA NOTRANJEM TRGU IN SPREMEMBI DIREKTIVE 2010/13/EU.

Gradivo k tej točki je Vlada poslala 11. novembra letos na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Na sejo so bili za obravnavanje te točke kot predstavniki Vlade vabljeni predstavniki ministrstva, predstavniki in predstavnice Ministrstva za kulturo. Odbor bo navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.h člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje. Zato dajem besedo najprej predstavniku Ministrstva za kulturo, državnemu sekretarju mag. Marku Rusjanu. Izvolite.