Govor

Lepo pozdravljeni na 4. redni seji Odbora za kulturo.

Obveščam vas, da nisem dobila nobenih obvestil o zadržanosti kogarkoli od članova ali članic, niti da na seji sodelujejo nadomestni člani in članice.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red odbora, in sicer z eno točko, Predlog rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2023. Ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov v zvezi z dnevnim redom, je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – PREDLOG REBALANSA PRORAČUNA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA LETO 2023.

Gradivo z dne 21. aprila 2023 je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora.

K obravnavi te točke so bili vabljeni Ministrstvo za finance in Ministrstvo za kulturo.

Odbor za kulturo je za obravnavo predloga rebalansa proračuna zainteresirano delovno telo, zato ga bo obravnaval na podlagi 166. člena Poslovnika Državnega zbora. V skladu s Poslovnikom lahko odbor v vlogi zainteresiranega delovnega telesa obravnava predlog rebalansa z vidika svojih pristojnosti, se pravi, samo v tistem delu, ki se nanaša na njegovo delovno področje. To seveda pomeni, da bomo obravnavali le tisti del predloga rebalansa, ki se nanaša na Ministrstvo za kulturo.

Uvodno besedo dajem najprej predstavnici Ministrstva za finance, da nam kratko predstavi predlog rebalansa proračuna v celoti. Izvolite, gospa Mateja Urbančič.