Govor

Hvala lepa, kolega Kordiš.

Spoštovani kolegice in kolegi, začenjam 18. nujno sejo Odbora za gospodarstvo!

Tudi sama vse skupaj lepo pozdravljam, tako članice in člane odbora, vabljene ter ostale prisotne!

Na seji kot nadomestni članice in člani odbora s pooblastili sodelujejo: gospa Sara Žibrat nadomešča Martina Marzidovška, gospod Bojan Čebela nadomešča gospoda Tineta Novaka, gospa Andreja Živic nadomešča Tomaža Laha.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje obeh odborov, ker v poslovniškem roku nisem prejela predlogov za njegovo spremembo, je določen takšen dnevni red seje, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - ALARMANTNO POSLABŠANJE SLOVENSKEGA GOSPODARSKEGA OKOLJA IN RAZMER NA TRGU DELA.

Gradivo je objavljeno na spletnih straneh Državnega zbora s sklicem.

Na sejo so bili vabljeni predlagatelj, Poslanska skupina Nova Slovenija - krščanski demokrati, v imenu predlagatelja bo predstavil stališče gospod Jožef Horvat, dr. Robert Golob, predsednik Vlade, ki se je opravičil, minister Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport, nadomešča ga državni sekretar gospod Matevž Frangež, Luka Mesec, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, potem Klemen Boštjančič, minister za finance, ki se je prav tako opravičil, mag. Alenka Bratušek, Ministrstvo za infrastrukturo, v njenem imenu mag. Andrej Rajh, državni sekretar, gospod mag. Bojan Kumer, minister za okolje in prostor, podnebje in energijo, gospod Tibor Šimonka, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije, gospod Blaž Cvar, predsednik Obrtno podjetniške zbornice Slovenije, ki se je opravičil, z nami bi naj bil gospod Marko Gornjak, član upravnega odbora, upam, da je, gospod Marjan Trobiš, predsednik Združenja delodajalcev Slovenije, gospod Marko Lotrič, predsednik Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, gospod Joc Pečečnik, predsednik SBC - Slovenian Business Club in mag. Marija Lah, predsednica Trgovinske zbornice Slovenije.

Uvodno besedo za predstavitev razlogov za sklic današnje seje predajam predlagatelju.

V imenu predlagatelja, gospod Jožef Horvat, beseda je vaša.

Izvolite.