Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, cenjeni gostje!

Vse članice in člane odbora ter vse vabljene še enkrat lepo pozdravljam in pričenjam z 20. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Obveščam vas, da so nadomestni člani in članice odbora, s pooblastili sodelujejo: Sandro Gazinkovski nadomešča poslanka Jožica Derganc, Saro Žibrat nadomešča Katarino Štravs oziroma Katarino Štravs nadomešča Sara Žibrat, Martin Premk nadomešča Andrejo Živic, Evo Irgl nadomešča poslanec Rado Gladek in še eno nadomeščanje, poslanca Miha Kordiša nadomešča dr. Tatjana Greif.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: Predlog ukrepov za izboljšanje položaja oskrbovancev in zaposlenih v domovih za starejše.

Kot ste bili tudi obveščeni, vam je bilo po sklicu seje v sredo, 21. 6. 2023, poslan predlog v zvezi z dnevnim redom, in sicer, da se dnevni red današnje seje razširi z 2. točko, to je Predlog zakona o spremembi Zakona o nujnih ukrepih za povečanje prihodkov upokojencev in omejitev dviga oskrbnin na področju socialnega varstva.

Prehajamo torej na odločanje o predlogu za širitev z 2. točko. Želi svoja stališča o predlogu za razširitev predstaviti Vlada in poslanske skupine? (Ne.) V kolikor ne, prehajamo na odločanje o predlogu za širitev.

Glasujemo. Za je glasovalo 12, proti nihče.

(Za je glasovalo 12.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sprejeta razširitev kot obravnavana 2. nova točka.

Prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG UKREPOV ZA IZBOLJŠANJE POLOŽAJA OSKRBOVANCEV IN ZAPOSLENIH V DOMOVIH ZA STAREJŠE.

Na sejo so bili vabljeni predlagatelj Poslanska skupina SDS in v imenu predlagatelja poslanka mag. Karmen Furman, minister za solidarno prihodnost, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, minister za zdravje, gospod Denis Sahernik, sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke je objavljena na spletni strani Državnega zbora.

Besedo dajem predstavnici predlagatelja za podrobno dopolnilno obrazložitev, poslanki mag. Karmen Furman.

Izvoli.