Govor

Najlepša hvala. Pri tej točki odpiram razpravo poslank in poslancev. Je kak interes za razpravo? Vidim, da interesa za razpravo pri tej točki ni, zato zaključujem razpravo.

Na glasovanje dajem predlog sklepa, ki se glasi: » Odbor za zadeve Evropske unije se je seznanil z izhodišči za udeležbo delegacije Republike Slovenije na zasedanju Sveta Evropske unije za kmetijstvo in ribištvo, ki bo v Luksemburgu 26. in 27. 2023 in jih podprl.«

Glasujemo. Navzočih je 10 poslank in poslancev, za jih je 10, proti nihče.

(Za je glasovalo 10 .) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem 4. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 5. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA DIREKTIVE EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA O UČINKU DOLOČENIH PREPOVEDI VOŽNJE PO VSEJ UNIJI.

Gradivo k 5., 6. in 7. točki dnevnega reda smo prejeli od Vlade 8. 6. 2023, k 8. in 9. točki pa 15. 6. 2023 na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije. Skrajni rok za obravnavo gradiva od 5. do 7. točke v Državnem zboru je danes k 8. in 9. točki pa 30. 6. 2023. Gradivo od 5. do 7. točke je bilo v skladu z določili Poslovnika Državnega zbora dodeljeno v obravnavo Odboru za zadeve Evropske unije kot pristojnemu odboru in Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor kot matičnemu delovnemu telesu. Slednji je omenjeno gradiva obravnaval na 31. nujni seji, 14. 6. 2023, in sprejel mnenja, ki smo jih prejeli. Ker so predlogi stališč vsebinsko povezani, predlagam da njihovo predstavitev in razpravo opravimo pri tej točki, nato pa ločeno glasujemo o predlogih stališč pri posamezni točki dnevnega reda, če se vsi strinjamo. Torej smatram, da ja, in na tej točki še enkrat prosim državnega sekretarja z Ministrstva za infrastrukturo, mag. Andreja Rajha, da nam predstavi vse tri predloge hkrati.