Govor

Najlepša hvala.

Dobro jutro tudi v imenu Odbora za delo!

Začenjam 19. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki jo bomo opravili skupaj z Odborom za pravosodje.

Obveščam vas, da je s seje zadržana in se je ne more udeležiti poslanka Anja Bah Žibert. Na seji pa kot nadomestne članice in člani Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide s pooblastili sodelujejo: poslanec Zoran Mojškerc namesto poslanke Alenke Helbl, poslanec Jožef Lenart namesto poslanke Eve Irgl, poslanec Branko Grims namesto poslanke Karmen Furman, poslanec Damijan Zrim namesto poslanca Soniboja Knežaka, poslanka Vida Čadonič Špelič namesto poslanca Aleksandra Reberška in poslanka Andreja Kert namesto poslanke Andreje Živic.

Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – ZAHTEVA OKRAJNEGA SODIŠČA V MARIBORU ZA OCENO USTAVNOSTI PRVEGA ODSTAVKA 173. ČLENA STANOVANJSKEGA ZAKONA, PRVEGA ODSTAVKA 24. ČLENA ZAKONA O DENACIONALIZACIJE TER RAZLAGE 107. ČLENA STANOVANJSKEGA ZAKONA, ki jo bomo obravnavali na podlagi drugega odstavka 265. člena Poslovnika Državnega zbora.

Prejeli smo naslednje gradivo: zahtevo z dne 12. 1. 2023, mnenje Zakonodajno-pravne službe iz 13. 6. 2023 in mnenje Vlade iz 23. 2. 2023.

Na sejo so bili vabljeni: Zakonodajno-pravna služba, Ministrstvo za solidarno prihodnost in Ministrstvo za pravosodje.

Želi besedo za predstavitev mnenja predstavnica Zakonodajno-pravne službe? Izvolite.