Govor

Dober dan, kolegice in kolegi.

Pričenjam 16. nujno sejo Mandatno-volilne komisije.

Vse članice in člane lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da je z današnje seje zadržan kolega Ferenc Horvát. Imamo pa tudi nekaj pooblastil, in sicer, Rado Gladek nadomešča Jelko Godec in Miha Lamut nadomešča Aleksandra Prosena Kralja. A ha, pa še, Andreja Kert nadomešča Boruta Sajovica.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red:

1. točka - Predlog za imenovanje članice strokovnega sveta Agencije za zavarovalni nadzor.

2. točka - administrativne zadeve.

19. junija pa sem predlagala še razširitev dnevnega reda seje s točko 1.a - Predlog za imenovanje članov sveta Agencije za energijo.

Želi kdo v imenu poslanske skupine predstaviti stališče o predlogu za razširitev dnevnega reda? Ugotavljam, da ne, torej glasujemo o predlagani razširitvi dnevnega reda seje z novo 1.a točko. Glasujemo. / izklop mikrofona/

Pardon. Del gradiva je objavljen na spletni strani Državnega zbora, celoten predlog Vlade pa ste zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani predal sistem Udis. Vlada je gradivo posredovala 15. junija in nato novo gradivo 21. junija 2023, v njem pa popravila zgolj začetek teka mandata predlagani članici, in sicer tako, da se upošteva čas, ki je potreben za izvedbo postopka imenovanja v Državnem zboru. Začetek mandata ni več predviden z 20. junijem, temveč bo ta čas začel teči z dnem sprejetja sklepa na seji Državnega zbora.

K tej točki dnevnega reda je vabljeno Ministrstvo za finance, seje se udeležuje državna sekretarka mag. Saša Jazbec in pa podsekretarka mag. Nejka Štibernik.

Strokovni svet Agencije za zavarovalni nadzor sestavlja pet članov, ki jih imenuje in razrešuje Državni zbor na predlog Vlade. Člani strokovnega sveta agencije so imenovani za šest let in so lahko tudi ponovno imenovani. Trenutni strokovni svet agencije šteje pet članov, od katerih je enemu 19. junija 2023 potekel mandat, zato Vlada Državnemu zboru predlaga, da v strokovni svet agencije imenuje mag. Mojco Majič.

Predlogu Vlade so priloženi tudi življenjepis in dokazilo o pridobljeni izobrazbi kandidatke ter izjava o izpolnjevanju pogojev za članico strokovnega sveta agencije.

Na tem mestu dajem besedo državni sekretarki, mag. Jazbec.

Izvolite.