Govor

Dober večer, lepo pozdravljeni na 17. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Vse članice in člane odbora, vabljene, ostale prisotne prav lepo pozdravljam. Začenjamo 17. nujno sejo Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Obveščam vas, da kakšnih posebnih obvestil o zadržanosti seje nisem prejel, sem pa prejel tri pooblastila, in sicer, da poslanko Anjo Bah Žibert menja poslanec Andrej Kosi, poslanko Alenko, Alenko Helbl menja poslanec Rado Gladek in poslanko Andrejo Živic menja poslanka dr. Mirjam Bon Klanjšček.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko - Predlog priporočila Vladi zaradi poslabšanja socialnega in gmotnega položaja slovenskih upokojencev. Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG PRIPOROČILA VLADI ZARADI POSLABŠANJA SOCIALNEGA IN GMOTNEGA POLOŽAJA SLOVENSKIH UPOKOJENCEV.

Gradivo je bilo objavljeno na spletni strani Državnega zbora.

Na sejo pa so bili vabljeni: skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec, predsednik Vlade, Ministrstvo za finance, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za solidarno prihodnost in Zakonodajno-pravna služba.

Začenjamo obravnavo predloga priporočila, v kateri bomo na podlagi 171. člena v povezavi s 126. členom Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih delih oziroma točkah priporočila.

Želi predlagatelj predloga priporoči…, priporočila podati dopolnilno obrazložitev? Ugotavljam, da ja. V imenu skupine poslank in poslancev predlagateljev mag. Karmen Furman, izvolite.