Govor

Dober dan in lepo pozdravljeni na 15. seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide!

Vse članice, člane odbora, tudi ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da kakšnih obvestil o zadržanosti seje nisem prejel, prav tako pa zaenkrat nisem prejel udeležbe s pooblastili kolegov.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: 1. točka - Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o postopku priznavanja poklicnih kvalifikacij za opravljanje reguliranih poklicev in 2. točka, ki je točka Razno.

V poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembo dnevnega reda, zato ugotavljam, da je sprejet dnevni red, kot ste ga sprejeli s sklicem.

S tem prehajamo na 1. TOČKO - PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVI ZAKONA O POSTOPKU PRIZNAVANJA POKLICNIH KVALIFIKACIJ ZA OPRAVLJANJE REGULIRANIH POKLICEV.

Gradivo je objavljeno na spletni strani Državnega zbora, k točki pa so bili vabljeni: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet.

Začenjamo drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Za dopolnilno obrazložitev najprej predajam besedo predstavniku Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, to je državni sekretar Igor Feketija.

Izvolite.