Govor

Dober dan! Lepo pozdravljeni! Začenjam pričenjam skupno sejo Komisije Državnega zbora za peticije, človekove pravice in enake možnosti ter Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, obe zasedata na svoji 8. redni seji. Lepo pozdravljam torej članice in člane obeh komisij. Še posebej toplo pa pozdravljam vse vabljene na današnjo sejo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti: mag. Meira Hot od 16. ure dalje in gospod Aleksander Reper Reberšek. Na seji kot nadomestni člani komisije s pooblastili sodelujejo: namesto gospe Tamare Vonta je z nami gospa Sara Žibrat in namesto gospoda Tineta Novaka je z nami gospod Rastislav Vrečko. Oba lepo pozdravljam! Prehajamo na določitev dnevnega reda seje Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti. S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red: ena in edina točka, Financiranje osebne asistence. Ker k dnevnemu redu seje ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik katere od predlaganih točk, je določen dnevni red seje, kot je bil predlagan s sklicem.

Besedo predajam predsedniku Komisije Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide, gospodu Danijelu Kastelicu, zaradi odločanja Komisije Državnega sveta o dnevnem redu. Izvolite, beseda je vaša.