Govor

Lepo pozdravljeni vsi skupaj, spoštovane kolegice, kolegi, vabljeni, ostali prisotni, pričenjam 24. nujno sejo Odbora za finance.

Obveščam vas, da kot nadomestni član nadomešča Andrejo Živic, Andreja Rajbenšu.

S sklicem ste prejeli predlagani dnevni red seje odbora. Ker v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam, da je določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem seje odbora.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBI ZAKONA O NUJNEM UKREPU NA PODROČJU DAVKA NA DODANO VREDNOST ZA OMILITEV DVIGA CEN ENERGENTOV.

Predlagatelj zakona je skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec. Kolegij predsednice Državnega zbora je na 43. seji, 6. 6. 2023, sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

K obravnavi te točke so vabljeni: Rado Gladek v imenu predlagatelja, predstavnice in predstavniki Ministrstva za finance in pa Zakonodajno-pravne službe.

Kot gradivo ste poleg predloga zakona prejeli tudi mnenje Zakonodajno-pravne službe, mnenje Vlade, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance ter zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora. Rok za vložitev amandmajev je tekel do začetka obravnave predloga zakona in je sedaj zaključen.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona.

Želi predstavnik predlagatelja podati dopolnilno obrazložitev k členom predloženega zakona? Izvolite, gospod Rabo Gladek.