Govor

Spoštovani kolegice in kolegi, vsi vabljeni, ostali prisotni!

Pričenjam s 16. nujno sejo Odbora za gospodarstvo.

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednji člani in članice odbora s pooblastili, se pravi: poslanka Alenka Jeraj nadomešča poslanko gospo Suzano Lep Šimenko, gospa Jožica Derganc nadomešča poslanca gospoda Aleksandra Prosena Kralja, gospod Miroslav Gregorič, ki ga sicer zdajle ne vidim, bo nadomeščal Matejo Čalušić.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red seje odbora z naslednjima točkama: Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o spodbujanju investicij, druga obravnava in Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga sklepa Sveta o podpisu, v imenu Evropske unije, Sporazuma o prosti trgovini med Evropsko unijo in Novo Zelandijo.

Na podlagi 65. člena Poslovnika predlagam, da se zamenja vrstni red obravnave obeh točk, predlagam, da pričnemo z obravnavo 2. točke in nato obravnavo 1. točke. Ali kdo temu nasprotuje? (Ne.) Ugotavljam, da ne. Hvala lepa.

Ker v poslovniškem…, samo malo, sekundo, ker pa v poslovniškem roku nisem prejela drugih predlogov v zvezi z dnevnim redom, ugotavljam torej, da je določen takšen dnevni red, kot ste ga prejeli s sklicem in s spremenjenim dnevnim redom obravnave obeh točk.

In sedaj prehajamo na 2. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA SKLEPA O PODPISU, V IMENU EVROPSKE UNIJE, SPORAZUMA O PROSTI TRGOVINI MED EVROPSKO UNIJO IN NOVO ZELANDIJO, EPA 850-IX, EU U 1171.

Gradivo k tej točki smo prejeli od Vlade na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Predlagatelj stališča je Vlada in sedaj predajam besedo oziroma odbor bo kot matično delovno telo obravnaval to poročilo oziroma predlog stališča na podlagi drugega odstavka 154.h člena Poslovnika Državnega zbora.

K tej točki so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport in Državni svet.

In sedaj sprašujem ali želi besedo predstavnik Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za dopolnilno obrazložitev? Državni sekretar Matevž Frangež, izvolite, beseda je vaša.