Govor

Hvala lepa, državni sekretar. Sedaj, spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, odpiram razpravo. Želi kdo besedo? Ugotavljam, da ni, zato zaključujem razpravo.

Odboru predlagam, da odloča o naslednjem predlogu mnenja: Odbor za gospodarstvo podpira predlog stališča Republike Slovenije do priporočila sklepa Sveta o odobritvi začetka pogajanj o pravilih o digitalni trgovini z Republiko Korejo in Singapurjem EPA 809-IX EU U 1165, ki ga je predložila Vlada in predlaga pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme.

Glasujemo. Navzočih je 14 poslank in poslancev, za je glasovalo 14, proti nihče.

(Za je glasovalo 14.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

Predlagam, da odbor pristojnemu Odboru za zadeve Evropske unije poroča pisno. Ste za to? Hvala lepa. S tem zaključujem 1a. točko dnevnega reda.

Prehajamo na obravnavo 3. TOČKE DNEVNEGA REDA, TO JE PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O INDUSTRIJSKI LASTNINI, DRUGA OBRAVNAVA EPA 706-IX.

Predlagatelj zakona je Vlada. K obravnavi te točke so vabljeni Vlada, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino, Zakonodajno-pravna služba in Državni svet. Dodatno pa ste vabljeni Združenje slovenskih zastopnikov za intelektualno lastnino in Institut Jožefa Stefana. Kot gradivo ste poleg predloga zakona tudi prejeli mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 10. 5. 2023, mnenje Komisije Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z dne 3. 5. 2023 ter pojasnila Ministrstva za gospodarstvo, šport in turizem glede mnenja Zakonodajno-pravne službe z dne dne 29. 5. 2023. Rok za vlaganje amandmajev se je iztekel v petek, 26. 5. 2023. V poslovniškem roku so amandmaje k predlogu zakona vložile Poslanska skupina Svoboda, SD in Levica, in sicer k 5., 9., 14., 25., 27., 28., 29., 37., 38. in 43. členu predloga zakona, z dne 26. 5. 2023.

In sedaj pričenjam drugo obravnavo predloga zakona. Želi predstavnik Ministrstva za gospodarstvo, šport in turizem podati dopolnilno obrazložitev k členom predloga zakona? (Da.)

Državni sekretar mag. Dejan Židan, izvolite, beseda je vaša.