Govor

Dobro jutro! Lepo pozdravljeni na 16. nujni seji Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Vse članice in člane odbora, vabljene, ostale prisotne prav lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da je iz seje zadržan in se je ne more udeležiti poslanec Soniboj Knežak. Na seji pa bodo kot nadomestni člani in članice odbora s pooblastili sodelovali: poslanka Lucija Tacar namesto poslanca Darka Krajnca in poslanec Lenart Žavbi namesto poslanke Tereze Novak. Ravnokar sem prejel pa še eno pooblastilo, in sicer, da poslanec Andrej Kosi nadomešča poslanko Evo Irgl.

S sklicem seje ste prejeli naslednji dnevni red, ki vključuje zgolj eno točko: Nov model zagotavljanja javnih neprofitnih stanovanj na podlagi odločitev v mandatu aktualne Vlade.

Ker v poslovniškem roku ni bilo predlogov za spremembe dnevnega reda, ugotavljam, da je določen dnevni red seje kot ste ga prejeli s sklicem.

Na sejo so bili vabljeni: predlagatelj, to je Poslanska skupina SDS, v njenem imenu predlagatelj poslanka Anja Bah Žibert, predsednik Vlade, Ministrstvo za solidarno prihodnost, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za finance ter Mladinski svet Slovenije. Prihajamo torej … In Združenje stanovanjskih skladov pri Gospodarski zbornici.

Prehajamo torej na obravnavo 1. TOČKE DNEVNEGA REDA - NOV MODEL ZAGOTAVLJANJA JAVNIH NEPROFITNIH STANOVANJ NA PODLAGI ODLOČITEV V MANDATU AKTUALNE VLADE.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke je objavljena na spletni strani Državnega zbora.

S tem besedo predajam predstavnici predlagatelja za predstavitev zahteve za sklic nujne seje odbora, to je poslanka Anja Bah Žibert.

Izvolite.