Govor

Spoštovane kolegice, spoštovani kolegi, dobro jutro in lepo pozdravljeni. Naj vam uvodoma sporočim, da bom sejo po pooblastilu predsednika Odbora za zunanjo politiko gospoda Predraga Bakoviča kot podpredsednik vodil sam, pričenjam pa 34. sejo Odbora za zunanjo politiko.

Obveščam vas, da so zadržani oziroma da nadomeščajo, poslanko Evo Irgl nadomešča poslanec Andrej Hoivik, poslanca Predraga Bakovića, predsednika, nadomešča poslanec Jonas Žnidaršič, poslanca Janeza Janšo nadomešča poslanec Rado Gladek, poslanca mag. Mateja Tonina nadomešča mag. Janez Žakelj in poslanca mag. Deana Premika nadomešča poslanec Aleš Rezar. Opravičilo pa sem prejel tudi s strani gospoda poslanca Franca Breznika.

Obveščam vas tudi, da so na sejo povabljeni: Urad predsednice Republike Slovenije, Kabinet predsednika Vlade ter predstavniki Vlade. Vse navzoče pa tudi lepo pozdravljam.

Prehajamo pa na določitev dnevnega reda seje Odbora za zunanjo politiko. S sklicem seje ste ta dnevni red sprejeli, prejeli. Ker v poslovniškem roku nismo prejeli predlogov za njegovo spremembo, je torej določen takšen dnevni red kot ste ga prejeli s sklicem.

Besedo pa zdaj dajem podpredsedniku Odbora za zadeve Evropske unije, spoštovanemu kolegu gospodu Lenartu Žavbiju. Kolega Žavbi, izvolite.