Govor

Helga Dobrin

Ja, hvala lepa.

Spoštovani, hvala za besedo!

Zdaj, po zbranih podatkih na Ministrstvu za notranje zadeve je bilo ministrstvo z zadevo seznanjeno v juniju 2022, tako kot je bilo omenjeno, ko je takratna ministrica, gospa Bobnarjeva se sestala z vlagateljico in od nje prejela tudi dokumentacijo. Ta dokumentacija je bila posredovana v nadaljnjo obravnavo policiji.

Zdaj, o kakšnih drugih obiskih gospe vlagateljice, kot je omenjala zdajle, če sem jo prav razumela, na Ministrstvu za notranje zadeve ali v kakšnih vpogledih v register, jaz nisem seznanjena. Tako. da kar se tiče Ministrstva za notranje zadeve, do pozivov potem vaše komisije na odgovore, mi z zadevo nismo bili seznanjeni. Prav tako Direktorat za varnostne zadeve in policijo ni zaznal kakšnih indicev, ki bi zahtevali njihovo ukrepanje.

Kar se pa tiče samih konkretnih postopkov, je policija, kot veste, samostojen in neodvisen organ, tako da vam bo v tem delu odgovoril namestnik generalnega direktorja, gospod Ferenc, če pa boste imeli kakšna konkretna vprašanja v zvezi z nadzorom, pa gospod Prosenc, ki je danes tukaj z mano, predlagam, predstavnik direktorata, da mu daste besedo v tem pogledu.

Kar se tiče pa tega odgovora, ki me pozivate. Jaz vem, da sem odgovor podpisala že pred časom, zdaj vidim, gospod Ferenc mi je tukaj dal, da naj bi šel iz hiše 15. 5., kje se je to zataknilo, pa jaz žal vam zdajle ne vem pojasnit…