Govor

Najlepša hvala tudi vam.

Ravno zato smo danes tudi povabili pristojne institucije, da pojasnijo nekatere stvari oziroma, da odgovorijo na določena vprašanja in na to, kar ste izpostavili.

Naj povem še enkrat, da smo mi tudi že predhodno, torej zaprosili vse institucije, ki so kakorkoli povezane ali pa lahko rešujejo te težave, to zadevo, naslovili že 15. marca, torej, od nekaterih nismo prejeli odgovorov, tako da upam, da bomo kakšen odgovor dobili danes.

Sedaj dajem…, moram pa samo povedati, da do 18. ure moramo sejo zaključiti, tako da nekako prilagodimo te naše razprave tej uri.

Zdaj pa dajem besedo najprej, če se nam je že pridružila državna sekretarka, ja, z Ministrstva za notranje zadeve, gospa Helga Dobrin. Naj samo opozorim, bom povedala ja, da, če si lahko izključite mikrofon, naj samo opozorim, da na začetku vas ni bilo in sem že povedala, da Generalna policijska uprava ni dala nobenega odgovora, ne nam kot komisiji, ko smo zaprosili, niti takratni ministrici za notranje zadeve, ki je vso dokumentacijo predala generalni policijski upravi.

Tako da mogoče, če ste vi bili kaj na vezi, boste potem, potem tudi vi odgovorili, ampak kaj je na stvari?

Izvolite, gospa Helga Dobrin.