Govor

Hvala za povedano. Vsak ima pravico do svojega mnenja.

Je še kdo prijavljen k razpravi? V kolikor ne bom jaz na kratko glede na to izvajanje podal še svoje stališče.

V Sloveniji imamo problem z izvajanjem zakonodaje, z izvajanjem zakonov, pa tudi velik problem z nespoštovanjem sodnih odločb. Včeraj smo lahko poslušali predstavnike sindikatov na seji Odbora za delo, kakšne stvari se dogajajo, ki niso realizirane tudi, če imamo sodbe sodišč, podobne v primeru RTV in cel kup drugih, kjer se vedno itak postopkovno potem spodbija sodbe, pa čeprav so pravnomočne, se jih ne spoštuje. S tem bomo morali v bodočnosti stvari nasloviti, pa upam, da če so ljudje motivirani, ki jim je to poslanstvo, ravno taki lahko k temu doprinesejo.

Še kdo mogoče? V kolikor ne, zaključujem razpravo.

In prehajamo na glasovanje o sklepih. Prvi sklep: Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožnega sodnika na Okrožnem sodišču v Novi Gorici izvoli Simon Jursinovič.

Glasujemo. Za je glasovalo 9, proti 1.

(Za je glasovalo 9.)(Proti 1.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

/ oglašanje iz dvorane/ Ne rabimo ponavljati, ni potrebe po ponavljanju. Lahko še enkrat izvzamete kartico, poskusite? Zdaj dela, okej.

Smo pa pri drugem sklepu. Sklep je bil sprejet z 9 glasovi za in 1 proti. Drugi sklep: Mandatno-volilna komisija predlaga Državnemu zboru, da sprejme sklep, s katerim se v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Novi Gorici izvoli Tamara Birsa.

Glasujemo. Za je glasovalo 10, proti 1.

(Za je glasovalo 10.)(Proti 1.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

S tem zaključujem to točko dnevnega reda in 15. sejo Mandatno-volilne komisije. Vsem se zahvaljujem za sodelovanje.