Govor

Lepo pozdravljeni! Začenjam 15. nujno sejo Mandatno-volilne komisije. Po pooblastilu predsednice Mandatno-volilne komisije bom kot njen podpredsednik vodil današnjo sejo.

Vse članice in člane komisije lepo pozdravljam!

Obveščam vas, da so zadržani in se seje ne morejo udeležiti naslednje članice in člani komisije: Janez Cigler, Kralj, Ferenc Horváth in Jelka Godec. Na seji kot nadomestne članice in člani komisije s pooblastili sodelujejo: Mirjam Bon Klanjšček namesto Janje Sluga, Vera Granfol namesto Monike Pekošak, Dušan Stojanovič namesto Boruta Sajovica, Tatjana Greif namesto Mateja Tašner Vatovca in Žan Mahnič namesto Anje Bah Žibert.

S sklicem je bil določen naslednji dnevni red: predloga za izvolitev v sodniški funkciji na sodniški mesti okrožnega sodnika in okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Novi Gorici. Ker k dnevnemu redu ni bilo predlogov za širitev oziroma umik točke, je določen dnevni red, kot je bil predlagan s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA.

Obrazložena predloga Sodnega sveta ste članice in člani zaradi varstva osebnih podatkov prejeli v varovani sistem predala Udis.

Seje se zaradi odsotnosti predsednika Sodnega sveta udeležuje članica Sodnega sveta mag. Jonika Marflak Trontelj, ki jo lepo pozdravljam.

Uvodna pojasnila. Sodni svet Državnemu zboru predlaga, da v sodniški funkciji na sodniški mesti okrožnega sodnika in okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Novi Gorici izvoli Simona Jursinoviča in Tamaro Birsa.

Predstavnico Sodnega sveta mag. Joniko Marflak Trontelj prosim za uvodno obrazložitev teh predlogov.