Govor

Ja, hvala lepa.

Tukaj moram jaz vseeno povedati, da to, kdaj se skliče seja, je pravica in diskrecija na nek način predsednice Državnega zbora. In jaz vedno pazim, da je to sklicano v poslovniških rokih in tukaj seveda je poslovniški rok v popolnosti varovan. In v tem času pač mora tudi MDT opraviti svoje delo, to je pa v domeni predsednika dotičnega matičnega delovnega telesa.

In če zdaj nima nihče več kaj za dodati, gremo na glasovanje. In na glasovanje dajem sklep, seveda toliko, da povem, da ne bomo glasovali o tem, kdaj bo seja, a ne, ampak o drugih zadevah, in sicer na glasovanje dajem sklep: Poslanske skupine k točki dnevnega reda 37. izredne seje Državnega zbora najavijo čas v skladu s tretjim odstavkom 67. člena Poslovnika zbora.

Glasujemo. Za so glasovale vse poslanske skupine, proti nihče.

(Za soglasno.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In na glasovanje dajem še sklep: Predlagatelj predloga priporočila skupina poslancev s prvopodpisano Jelko Godec ima za dopolnilno obrazložitev na voljo do 15 minut, za razpravo pa do 60 minut. Vlada ima za predstavitev mnenja Vlade na voljo do 15 minut, za razpravo pa tudi do 60 minut.

Glasujemo. Za so glasovale vse poslanske skupine, proti nihče.

(Za soglasno.) (Proti nihče.)

Ugotavljam, da je sklep sprejet.

In predlagam, da odločamo še o sklepu, s katerim bi matičnemu delovnemu telesu, to je Odboru za delo, družino, socialne zadeve in invalide izjemoma omogočili delo po 22. uri, če bi bilo to potrebno. Želi morda kdo razpravljati?

Izvolite, gospod Hoivik.