Govor

Ja, hvala lepa za odgovora s strani koalicije.

Zdaj morda samo, pa ne bi šli čisto v tematsko področje ali pa vsebinsko, kajti to bo zagotovo tudi ta petek namenjen temu, ampak samo kolega Sajovica, no, glede uskladitve pokojnin.

Zdaj, če vi smatrate, da je petodstotna povišica v času desetodstotne inflacije lajšanje gmotnega položaja upokojencev, se gladko žal motite. Kar se pa tiče same zdaj obrazložitve, jaz se strinjam, da je potrebno to razpravo opraviti čim prej, vendar kot vemo oziroma kakor je preteklost pokazala, da vladna koalicija kar lepo povozi na tem odboru vse, vsa priporočila, upam, da se v tem primeru oziroma ob tej problematiki izkaže drugače in vseeno, kakor sem sam pogledal tudi dnevni red, tudi MDT-ja enega, ena seja je sklicana že za v ponedeljek ob 8. zjutraj in torej to sklicuje tudi kolega predsednik Odbora za delo in jaz sam res ne vidim, mislim, da bo potem ta sklic MDT-ja padel najbrž v četrtek, torej, tako kot ste storili za reševanje oziroma smo razpravljali za reševanje slovenskega kmeta bo to potem v roku 12 ur zaključeno. Pravzaprav je to en modus operandi te vladne koalicije - ko pride do izziva ali pa da se odpre vprašanje, se potem zelo na hitro nekaj pove v Državnem zboru, seveda do javnosti to malo težje pride, hkrati pa se potem predlaga kakšen zakon, ko je šlo za kmete, imamo danes tudi na dnevnem redu predlog po skrajšanem postopku glede Zakona o Kmetijsko-gozdarski zbornici Slovenije. Tako, da izgleda ta petek, torej 26. maja, pričakujemo, vsaj tako sledi praksa te vladne koalicije, da bomo, kaj, dobili zakon, ki bo dopovedoval kdo lahko protestira in kdo ne sme, ko se gre za upokojence. Upam, da seveda do takšnega predloga zakona ne bo prišlo.

Hvala pa še vedno za pojasnila. Seveda mi bomo v slovenski, Poslanski skupini SDS podprli ta predlog sklica izredne seje, čeprav, kot sem rekel, se s tem terminom najbolj ne strinjamo. Hvala.