Govor

Hvala lepa, predsednica, za besedo.

Drži, v Slovenski demokratski stranki smo 15. maja s prvopodpisano Jelko Godec predlagali oziroma zahtevali ta sklic izredne seje. Nas pa predvsem čudi, da je zdaj tu na mizi predlog, da se ta izredna seja uvrsti že ta petek, torej takoj po redni seji. In me zdaj zanima, časovno, kako si vladna koalicija oziroma pač vladajoči predstavljajo, kdaj bo to pobudo obravnavalo matično delovno telo, kajti, kolikor sem zasledil tudi pri prejšnji točki, smo soglasno sprejeli dnevni red 10. seje. Seveda je gmotni položaj slovenskih upokojencev vreden posluha, tu predlagamo tudi predloge. Ampak res ne razumem, zakaj se pač nekako logično, humano ta izredna seja skliče morda v prihodnjem tednu, torej govorim o tednu kasneje, kajti cel teden bomo tukaj v Državnem zboru, vmes pa se mi zdi, vsaj jaz, kolikor sem pogledal časovnico, bo zelo težko sklicati te MDT oziroma, če bo že ta sklican, bo sklican v poznih večernih urah, kar pa se mi zdi tudi ne fer nekako do zaposlenih tega Državnega zbora, ki potem morajo tudi pripraviti poročilo za samo izredno sejo plenarke in tako naprej, no.

Tako da, bi morda tukaj želel pojasnilo, zakaj se tako mudi. Vi veste, da imate na voljo 15. dni za predlog oziroma za določitev dneva sklica izredne seje in ne vem zakaj se pa v tem primeru tako tako mudi, torej nekako v petek, kot ste sklicali tudi že prejšnji poziv, ko smo govorili o položaju slovenskega kmeta.

Samo tukaj bi morda odprl razpravo, tudi bi prosil pojasnilo predsednice za točno ta datum, torej v petek, 25. 5., ob 12. uri.

Hvala.