Govor

Hvala lepa.

Tudi v mojem imenu pozdravljam vse članice in člane obeh odborov in vse vabljene in vse prisotne!

Pričenjamo še 18. nujno sejo Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo.

Ob tem obveščam o nekaj pooblastilih: poslanka Nataša Avšič Bogovič nadomešča poslanko Tamaro Vonto, poslanec Miha Lamut nadomešča poslanko Sandro Gazinkovski, poslanec Franc Props nadomešča poslanko Tamaro Kozlovič, poslanec Franc Rosec nadomešča poslanca Žana Mahniča, poslanec Aleksander Reberšek nadomešča poslanko dr. Vido Čadonič Špelič in poslanec Lenart Žavbi nadomešča poslanko Janjo Sluga.

Prehajamo na določitev dnevnega reda. S sklicem ste prejeli dnevni red današnje seje in ker k temu dnevnemu redu ni bilo predlogov za razširitev oziroma za umik zadeve, je določen dnevni red, kot je bil opredeljen s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - UKREPANJE ZA ZAŠČITO PITNE VODE NA OBMOČJU LJUBLJANSKEGA VODONOSNIKA IN ZLORABA MOČI TER UPORABA NASILJA PRI TEM.

Zahteva Poslanske skupine Slovenske demokratske stranke z dne 6. 3. 2023 je objavljena na spletnih straneh Državnega zbora.

Zaradi večjega števila vabljenih vas obveščam, da so vabljene osebe na sejo razvidne iz sklica in dodatnih vabil, tako da vseh ne bom naštevala.

Za uvodno predstavitev zahteve za sklic današnje seje pa dajem besedo predlagateljici, poslanki Anji Bah Žibert.

Izvolite.