Govor

Pričenjam 13. nujno sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor in vas vse lepo pozdravljam.

Obveščam vas, da na seji kot nadomestni člani odbora s pooblastili sodelujejo: Gašper Ovnik, ki nadomešča Teodorja Uraniča, mag. Dejan Kaloh, ki nadomešča Franca Rosca, Andrej Hoivik, ki nadomešča Jožefa Jelena, Damijan Zrim, ki nadomešča Predraga Bakovića, Aleksandra, poslanca Aleksandra Reberška nadomešča, ja, Aleksander Reberšek sodeluje na seji in nadomešča poslanca mag. Janeza Žaklja, dr. Matej Tašner Vatovec pa nadomešča Natašo Sukič.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, v zvezi s katerim v poslovniškem roku nisem prejela nobenega predloga za spremembo, zato je ta določen, kot ste ga prejeli s sklicem.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA - PREDLOG ZAKONA O DOPOLNITVI ZAKONA O ODPRAVI POSLEDIC NARAVNIH NESREČ, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo posredovala Vlada s predlogom, da se predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 26. seji dne 7. 12. 2022 sklenil, da se Predlog zakona obravnava po nujnem postopku.

Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: Predlog zakona z dne 2. 12. 2022 in mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 12. 12. 2022. Rok za vložitev amandmajev je do zaključka razprave o členih na seji odbora. Do zdaj so bili vloženi amandmaji, amandmaji koalicijskih Poslanskih skupin.

Na sejo so bili k obravnavi te točke vabljeni: Ministrstvo za okolje in prostor, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo Predloga zakona, v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih Predloga zakona

Želi v imenu predlagatelja besedo predstavnik Ministrstva za okolje in prostor, državni sekretar mag. Matej Skočir? Ja.

Izvolite!