Govor

Hvala.

Odpiram razpravo. Želi kdo od članov odbora razpravljati? (Ne.)

Potem lahko zaključimo razpravo in predlagam, da preidemo na glasovanje. Ker k predlogu stališča ni bil sprejet noben amandma, dajem na glasovanje naslednji predlog mnenja odbora: Odbor za infrastrukturo, okolje in prostor podpira Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga sklepa Sveta o podpisu v imenu Evropske unije sporazuma med Evropsko unijo in Japonsko o nekaterih vidikih storitev zračnega prevoza, ki ga je predložila Vlada in predlaga Odboru za zadeve Evropske unije, da predlog stališča sprejme. Želi kdo obrazložiti svoj glas? Ne, torej glasujemo o predlaganem mnenju.

Glasujemo. Za je glasoval 9, proti nihče.

(Za je glasovalo 9.)(Proti nihče.)

Ugotavljam, da je mnenje sprejeto.

S tem zaključujem eno točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA, TO JE NA PREDLOG ZAKONA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ZAKONA O CESTAH, ki ga je Državnemu zboru v obravnavo posredovala Vlada s predlogom, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

Kolegij predsednice Državnega zbora je na 28. seji dne 23. 12. sklenil, da se predlog zakona obravnava po skrajšanem postopku.

Za obravnavo je bilo posredovano naslednje gradivo: predlog zakona z dne 15. 12. 2022, mnenje Zakonodajno-pravne službe z dne 24. 1. 2023 in mnenje Komisije Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj z dne 1. 2. 2023. V poslovniškem roku amandmaji niso bili vloženi.

Na sejo so bili k obravnavi te točke vabljeni Ministrstvo za infrastrukturo, Komisija Državnega sveta za lokalno samoupravo in regionalni razvoj ter Zakonodajno-pravna služba.

Pričenjam drugo obravnavo predloga zakona, v kateri bomo na podlagi 126. člena Poslovnika opravili razpravo in glasovanje o posameznih členih predloga zakona.

Želi besedo predstavnik Ministrstva za infrastrukturo, državni sekretar Andrej Rajh, da poda dopolnilno obrazložitev? (Da.) Izvolite k besedi.