Govor

Spoštovani kolegice, kolegi, pričenjam 6. sejo Odbora za infrastrukturo, okolje in prostor ter vas vse lepo pozdravljam!

Prav tako lepo pozdravljam tudi ostale prisotne na današnji seji!

Obveščam vas, da so se opravičili naslednji članice in člani odbora in sicer Danijel Krivec in Zvonko Černač.

Prehajamo na določitev dnevnega reda seje odbora.

S sklicem seje ste prejeli dnevni red z eno točko, po sklicu v četrtek, 2. 2. 2023, pa sem vam posredovala razširitev z novo točko dnevnega reda, in sicer s Predlogom stališča Republike Slovenije do Predloga sklepa Sveta o podpisu v imenu Evropske unije, Sporazuma med Evropsko unijo in Japonsko o nekaterih vidikih storitev zračnega prevoza.

Predlog stališča je Vlada posredovala Državnemu zboru oziroma je bil dodeljen v obravnavo Odboru za infrastrukturo, okolje in prostor po sklicu današnje seje odbora. Glede na določen skrajni rok obravnave predloga stališča Državnega zbora, to je 24. 2. 2023, sem ocenila, da je s predlogom stališča smiselno razširiti dnevni red današnje seje odbora.

V skladu s tretjim in šestim odstavkom sto štiriinpetdesetega člena Poslovnika Državnega zbora je razširitev dnevnega reda določena oziroma o njej ni potrebno glasovati. Sprejeto razširitev bomo tako obravnavali kot novo A1. točko dnevnega reda.

Prehajamo na 1. TOČKO DNEVNEGA REDA – A1. PREDLOG STALIŠČA REPUBLIKE SLOVENIJE DO PREDLOGA SKLEPA SVETA O PODPISU, V IMENU EVROPSKE UNIJE, SPORAZUMA MED EVROPSKO UNIJO IN JAPONSKO O NEKATERIH VIDIKIH STORITEV ZRAČNEGA PREVOZA.

Gradivo k tej točki je poslala Vlada 24. 1. 2023, na podlagi prvega odstavka 4. člena Zakona o sodelovanju med Državnim zborom in Vlado v zadevah Evropske unije.

Na sejo so bili za obravnavo te točke kot predstavniki Vlade povabljeni predstavniki Ministrstva za infrastrukturo. Odbor navedeno gradivo obravnava v skladu s prvim in drugim odstavkom 154.H člena Poslovnika Državnega zbora in Odboru za zadeve Evropske unije posreduje svoje mnenje.

Besedo dajem predstavniku Vlade oziroma Ministrstvu za infrastrukturo, državnemu sekretarju mag. Andreju Rajhu, da nam predstavi predlog stališča.

Izvolite.